Esővízben úszik Kanada legnagyobb városa – videó

Infostart / MTI
2024. július 17. 17:18
Heves esőzések okozta áradás sújtotta kedden Torontót és a vonzáskörzetében lévő településeket; Kanada legnagyobb városában embereket kellett kimenteni a víz fogságából, az áradás utakat és közlekedési csomópontokat öntött el, sok helyen pedig áramkimaradásokat okozott.

A Toronto északi részét a belvárossal összekötő autópályán a tűzoltók 14, az áradásban elakadt autójuk tetejére felmászott embert mentettek ki, sok helyen pedig a magas vízállás miatt elakadt liftekben és más zárt helyiségekben rekedt embereket is kiszabadítottak. Sérültekről és nagyobb károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

Toronto, 2024. július 16., (Richard Lautens/Toronto Star via Getty Images)

Az árvíz miatt lezárták a város egyik fő közlekedési csomópontját, a Union Stationt, valamint az Ontario-tó mentén haladó Lakeshore Boulevard egy részét – közölte a rendőrség.

A regionális természetvédelmi hatóság tájékoztatása szerint több mint tíz centiméternyi csapadék esett Torontóban.

Toronto mellett sok települést sújtottak áradások Ontario tartományban a nagyváros nagyobb vonzáskörzetében is, ahol szintén víz alá kerültek a főutak és az autópályák egyes szakaszai.

Olivia Chow torontói polgármester közölte, hogy a helyzet súlyosságára tekintettel felülvizsgálják az árvizek elleni megelőző intézkedéseket. "Tényleg komolyan foglalkoznunk kell a klímaváltozással, mert az ehhez hasonló napok sokkal gyakoribbá válnak" - idézte Chow-t a Canadian Press helyi hírügynökség.