Nyitókép: Unsplash

Lövöldözés tört ki egy mecsetnél Omán fővárosában, többen meghaltak

Infostart / MTI
2024. július 16. 18:22
Hat ember, köztük egy rendőr is meghalt, és 28, különböző állampolgárságú személy megsebesült, amikor lövöldözés tört ki Maszkat egy külvárosi síita mecseténél.

A hírt a helyi hatóságok közölték, és hozzátették, hogy a rendőröknek három fegyveres támadót sikerült lelőniük a Maszkat keleti, tengerparti külvárosában található mecsetnél, melynek környékét lezárták és megkezdték annak kivizsgálását, pontosan miért és hogyan zajlott le a lövöldözés - írja az MTI.

Sehbaz Sarif pakisztáni miniszterelnök az X-en megerősítette a pakisztáni külügyminisztérium korábbi közleményét, mely szerint a halálos áldozatok közül négyen pakisztániak voltak, akik a síita iszlám ünnep, az asúra alkalmából igyekeztek a mecsetbe.

Az Egyesült Államok helyi nagykövetsége figyelmeztetést adott ki az amerikai állampolgároknak, hogy kerüljék el a térséget és a keddi napra valamennyi, még a vízumügyintézéssel kapcsolatos ügyfélfogadási időpontjait is lemondta.

A Perzsa-öböl mentén fekvő Ománi Szultánságban azért ritkák az ilyen súlyos fegyveres incidensek, mert a muszlim világ egyetlen olyan országa, amelyben az ibadita vallási közösség van többségben. Az ibadita irányzat a toleranciát és a felebaráti szeretetet hirdetve általában az iszlám világ egysége érdekében próbál fellépni, és közvetítő szerepet tölt be a két nagy meghatározó irányzat között.