Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Jekatyerina Stukina

Dimitrij Medvegyev már biztosra veszi Donald Trump győzelmét

Infostart
2024. július 15. 11:49
Az egykori orosz elnök is véleményezte a Donald Trump elleni merényletkísérletet. Úgy véli, ezzel gyakorlatilag eldőlt, ki fogja megnyerni a novemberi választást.

A korábbi államfő, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese elmondta, hogy Donald Trumpot már most ki lehetne kiáltani a közelgő amerikai elnökválasztás győztesének - írja a TASzSz orosz hírügynökség híradása nyomán az Index.

Dimitrij Medvegyev hivatalos X-oldalán osztott meg egy bejegyzést, amelyben már egyértelműen győztesnek nevezi meg a republikánus elnökjelölt-aspiránst, de azt is hozzátette, hogy ennek meghiúsulására az egyetlen elképzelhető forgatókönyv, ha megölik Trumpot.

Donald Trump július 13-án szombaton tartott nagygyűlést a pennsylvaniai Butlerben, amikor egy 20 éves fegyveres egy közeli épület tetejéről több lövést is leadott a pódium felé. A volt amerikai elnök fülét súrolta egy lövedék, csak könnyebben sérült meg, viszont a nézőtéren egyvalaki meghalt, ketten pedig életveszélyesen megsérültek. A hatóság lelőtte a merénylőt, az FBI belföldi terrortámadásként kezeli az ügyet.