Nyitókép: Unsplash

Sajtot lopott egy rendőr egy baleset helyszínéről, elbocsátották

Infostart
2024. július 10. 09:42
A németországi incidens után a szolgálat alól felmentett rendőr azzal védekezett, hogy csak meg akarta menteni a kidobástól az értékes élelmiszert.

A felborult kamionról nem kevesebb, mint 180 kilogramm sajtot tulajdonított el a német rendőr - írja az agroinform.hu. Éppen a balesethez rendelték ki, amikor észrevette, hogy a balesetezett kamion sajtot szállított.

A (mostanra már ex) rendőr egy rendőrségi kisbusszal a sérült teherautó közelébe hajtott, kinyitotta a busz tolóajtaját és megkérte az ott dolgozó mentőcég alkalmazottját, hogy adjon át neki több sértetlen sajtot a hűtőkonténerből.

Összesen kilenc csomag, egyenként 20 kilogramm tömegű sajtot vitt el a helyszínről. Az ellopott cheddar értéke összesen 554 euró, azaz körülbelül 200 ezer forint volt.

A bírósági közleményben az áll: "a vádlott a csomagok egy részét visszavitte az irodába". A Rajna-vidék-Pfalz tartomány közigazgatási bírósága kedden elutasította a férfi fellebbezését, így az elbocsátó határozat hatályban maradt.

Benyújtott panaszában a rendőr kifejtette, hogy a sajt a hűtési lánc megszakadása miatt gyakorlatilag értéktelen volt, és meg akarta menteni a kidobástól, de azt is felhozta mentségként, hogy ő maga nem is eszik cheddar sajtot.

A bíróság ennek ellenére hangsúlyozta, hogy a férfi szolgálatban, egyenruhában és szolgálati fegyverével követte el a lopást. Leszögezték: "Ezzel a magatartásával a vádlott súlyosan megrongálta az ország rendőrségének jó hírnevét."