Nyitókép: MTI/AP/Thomas Padilla

Sokakat elriaszt az olimpia Párizstól

Infostart
2024. július 6. 20:36
Júniusban a párizsi szállodák az előző évhez képest csökkenő vendégszámot regisztráltak. Úgy tűnik, túl sok volt a negatív szalagcím az olimpiai játékok előtt.

Párizsban a szállodaüzemeltetők a július végén kezdődő olimpiai játékok előtt a turisták alacsonyabb száma miatt panaszkodnak. Fellendülésre számítottak, de júniusban 25 százalékkal kevesebb vendég érkezett a francia fővárosba, mint egy évvel korábban.

Egy párizsi szálloda vezetője a Euronewsnak azt mondta, hogy az olimpia kontraproduktív. Aldric Duval, a párizsi 9. kerületben található Ze Hôtel – amely most félházzal megy – igazgatója szerint minden nagyon drága lett, megemelték a tömegközlekedési jegyeket és az idegenforgalmi adót, forgalomkorlátozásokat vezettek be, ez pedig elriaszthatta a vendégeket.

A szállodaipar most azt reméli, hogy az olimpiai játékok, a Szajnára tervezett grandiózus megnyitóval együtt, reklámként szolgálnak majd az azt követő időszakra, és több turistát vonzanak Párizsba.

Az utazók számának csökkenése a légitársaságokat is érinti, és az Air France-KLM csoport az ígéretes nyár helyett már visszaesésre számít. A cég jelenleg azzal számol, hogy a júniustól augusztusig tartó időszakban, a főszezon közepén 160-180 millió euró közötti bevételkiesés várható egységenként. A csökkenés az olimpiai játékoknak tulajdonítható, ugyanis a külföldi utazók "jelentősen elkerülik Párizst" a nyári időszakban.

Az Air France-KLM azt is megjegyzi, hogy úgy tűnik, a franciák az olimpiai játékok utánra halasztják a nyaralásukat, vagy alternatív utazási lehetőségeket fontolgatnak. Ennek eredményeként a Párizsból induló utazások száma szintén alacsonyabb a júniusi-augusztusi időszak szokásos átlagánál.

A cégcsoport szerint a Franciaországba irányuló és onnan induló utazások száma az olimpiai játékok után várhatóan visszatér a normális szintre, és augusztus végén és szeptemberben már biztató keresleti szinteket regisztráltak.