Nyitókép: megaflopp/Getty Images

Szexuális erőszak és zaklatás miatt letartóztattak egy milliárdost

Infostart / MTI
2024. június 8. 15:56
Öt bűncselekmény elkövetésével vádolják.

Szexuális erőszak és zaklatás gyanúja miatt letartóztatták pénteken az osztrák-kanadai állampolgárságú, 91 éves Frank Stronach üzletembert, a Magna International autóalkatrész-gyár milliárdos alapítóját - közölte az Ontario déli részén fekvő Peel regionális rendőrsége.

A közlemény szerint Stronachot öt bűncselekmény - köztük szexuális erőszak, szexuális zaklatás, nővel szemben szeméremsértő cselekedet és erőszakos fogva tartás - elkövetésével vádolják, amelyeket az 1980-as évek és 2023 között követett el.

Stronach ügyvédje közölte, hogy ügyfele "kategorikusan tagadja" az ellene felhozott vádakat.

A rendőrség szóvivője, Tyler Bell elmondta, hogy különleges egységük több áldozattal is foglalkozik, de a védelmük érdekében ennél többet nem közölhet.

Bell arra kérte a nyilvánosságot, hogy akinek információja van a bűncselekményekről, vagy áldozatuk volt, jelentkezzen.

A közlemény szerint a férfit feltételesen szabadlábra helyezték, és egy későbbi időpontban kell megjelennie az ontariói Brampton kerületi bíróságán.

A Magna International autóalkatrész-gyártó vállalat milliárdos alapítójának komoly befektetései voltak a lóversenyüzletben is. Stronach megkapta az ország egyik legmagasabb kitüntetését, a Kanada Rendet.