Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Elképesztő hőstettet hajtott végre egy kamasz a moszkvai terrortámadás idején - videó

Infostart
2024. március 25. 09:40
Több száz ember életét mentette meg a 15 éves muszlim vallású fiú.

Az interneten jelent meg az videó, amin egy 15 éves fiú meséli el, hogy mentette meg több száz ember életét a péntek esti terrortámadás idején. Iszlam Halilov azt mesélte, hogy amint meglátta, hogy emberek rohannak a lépcső és a lift felé rögtön rájött, hogy valami nagy baj történhetett. Ezért kiabálni kezdett a koncertterem előcsarnokában álló embereknek, hogy lövöldözés van, mindenki fusson a kiállító csarnok irányába.

"Mindenkinek segítettem, mutattam merre meneküljön" - nyilatkozta a fiú. "Utolsóként hagytam el az előcsarnokot, mindenkit kitereltem onnan" - folytatta.

Ezen a videón azt látni, ahogy a 15 éves kamasz mutatja a menekülés irányát az előcsarnokban várakozóknak.

Mint mondta a terroristák a földszinten, a koncert központ bejáratánál voltak. "Láttam az egyiküket. Zöld színű álcaruha volt rajta és így tartotta a géppisztolyát" - mutatta a csípőjéhez emelt kézzel.

Az nem derült ki egyértelműen a videóból, hogy a 15 éves Iszlam nézőként érkezett-e a Crocus City Hall-ba, vagy ott dolgozott. A nyilatkozata végén azt mondta: "Tettem a dolgomat, azt amit kellett. Jobb feláldozni magunkat, mint hagyni, hogy emberek százai haljanak meg."

Ez a videó pedig akkor készült, amikor Iszlam Halilovot és egy másik 14 éves fiút, Artyom Donszkojt kitüntették a terrortámadás idején tanúsított hősies magatartásukért.