Nyitókép: Chalabala/Getty Images

Kis híján megölte magát egy utas egy repülőgépen

Infostart
2024. március 19. 08:50
A thaiföldi Bangkokból Londonba tartó EVA Air járatán egy utas öngyilkosságot kísérelt meg a mosdóban. A légiutas-kísérők és a fedélzeti orvos azonnal segítséget nyújtottak neki.

Az EVA Air megerősítette, hogy az eset március 15-én a BR67-es Bangkok–London-járaton történt. A repülőgép ereszkedési szakaszában a mosdóban találtak rá a férfira, aki a gyanú szerint megpróbált véget vetni az életének – írja a Mirrorra hivatkozva az Index.

A repülőgép aznap este fél nyolc körül érkezett meg egy londoni repülőtérre, ahol a helyi egészségügyi személyzet és a rendőrség átvette a férfit.

Bár ez az eset nem kényszerleszállás volt, azután történt, hogy a hónapban az EasyJet egyik járata kénytelen volt a manchesteri repülőtérre leszállni. A repülőtér szóvivője elmondta, hogy akkor egy szívproblémákkal küzdő utas rosszul érezte magát, és sürgős orvosi ellátásra szorult. Az utast Manchesterben az orvosi szolgálat fogadta, a járat pedig továbbrepült Gatwickbe – jegyzi meg a lap.

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!