Nyitókép: Fotokot197/Getty Images

Dubajban ragadtak csütörtökön a Wizz Air budapesti utasai

Infostart
2024. január 5. 15:08
Törölték a járatot, és nem biztosítottak minden utasnak szálláslehetőséget.

Csütörtök este nem szállt fel a Wizz Air Dubajból Budapestre tartó járata. A Blikknek az egyik utas azt mondta, először folyamatosan tolták az eredetileg 21 óra 25 perckor felszálló gép indulását, majd hajnali egy óra körül törölték a járatot. A fogalmazása szerint innentől eluralkodott a káosz a repülőtéren, mert összevissza terelgették az utasokat, köztük kisgyerekeket is, ételt, italt, de még telefontöltési lehetőséget sem biztosítottak.

Hajnali három óra körül érkezett meg egyetlen busz a 300 utasért, így sokan a repülőtéren ragadtak, de a szállodákban sem volt jobb a helyzet, mert mindössze 40 szoba állt rendelkezésre - derül ki a beszámolóból.

A Wizz Air a lappal közölte, hogy a január 4-i, Budapestről Dubajba tartó járata a dubaji repülőtér túlterheltsége miatt (az egyik futópálya le volt zárva, és emiatt csökkentett kapacitással tudott üzemelni a repülőtér) Sharjahban szállt le, így a járatot január 5-re kellett átütemezni.

"A légitársasággal szerződéses kapcsolatban álló földi kiszolgáló cég foglalt szállást éjszakára az érintett utasoknak Dubajban. Bár az események a Wizz Air hatáskörén kívül álló okok miatt történtek, a légitársaság a kellemetlenségekért ezúton is elnézést kér" – írta a légitársaság, amely jelezte, a Dubaj–Budapest járat a pénteki nap folyamán visszaindul a magyar fővárosba.