Nyitókép: Forrás: X / U.S. Central Command

Amerikai légicsapás érte Szíriát

Infostart
2023. november 9. 07:18
Az Egyesült Államok Fegyveres Erőinek Központi Parancsnoksága (USCENTCOM) számolt be a légitámadásokról.

Az utóbbi időben Irakban és Szíriában amerikai állampolgárok ellen elkövetett támadásokat torolták meg a légicsapásokkal. Az Egyesült Államok Központi Parancsnokságához (USCENTCOM) tartozó erők az iráni Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) és a vele szövetséges csoportok szíriai létesítményeit támadták.

Az X-en közzétett jelentés azt is tudatta, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek az embereik megvédése érdekében. Úgy fogalmaztak, hogy a támadásokra az általuk választott időben és helyen válaszolnak majd.

Két héten belül ez volt a második amerikai megtorló csapás Szíriában. Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter arról számolt be, hogy a támadást két amerikai F-15-ös (típusú) repülőgép hajtotta végre egy fegyverraktár ellen.

A nagy-britanniai székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) értesülése szerint kilenc, Irán által támogatott csoportoknak dolgozó ember halt meg az Irán-barát csoportok által használt helyszínekre mért amerikai csapásokban a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban.