Nyitókép: Orlando Barría

Nagy tisztaságú bolíviai kokain ömlik Lengyelországba

Infostart
2023. augusztus 24. 16:18
Közel féltonnás latin-amerikai kokainszállítmányt foglaltak le Lengyelországban.

Négyszáznegyven kilogrammos, 15,4 milliárd forintnak megfelelő feketepiaci értékű dél-amerikai kokainszállítmányt foglaltak le Lengyelországban - közölte csütörtökön Mariusz Kaminski lengyel belügyminiszter.

A tárcavezető a korábban Twitterként ismert X közösségi oldalon számolt be a dél-amerikai nyomozók közreműködésével is folytatott akció eredményéről.

A szállítmányt már két hónappal ezelőtt lefoglalták, a nyomozás érdekében viszont csak most tájékoztatták erről a közvéleményt - írta a PAP lengyel hírügynökség.

A lengyel határőrség közölte, hogy a kábítószer-szállítmány Bolíviából, Chilén keresztül érkezett a balti-tengeri Gdynia kikötőjébe. A kokaint a csempészek trópusi fából készült padlódeszkák között rejtették el.

Arkadiusz Olejnik, a lengyel határőrség műveleti és nyomozói részlegének igazgatóhelyettese újságíróknak elmondta: rendkívüli tisztaságú, adalékanyagoktól mentes drogról van szó.

Az ügy kapcsán a hatóságok egy 46 éves, lengyelországi lakhelyű férfit vettek őrizetbe, aki az ügyészség szerint a kábítószer Lengyelországon belüli továbbszállítását intézte volna. A szervezett bűnözésben való részvétellel és kábítószer-csempészettel gyanúsított férfit előzetes letartóztatásba helyezték. Akár 15 év börtönt is kaphat.