Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

"Mi támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján" - közölte Szijjártó Péter

Infostart / MTI
2023. augusztus 17. 16:36
Magyarország támogatja Türkmenisztán javaslatát az ENSZ-ben a Globális Biztonsági Stratégia kidolgozására, "mert mi támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján, kiváltképp a szomszédunkban" - írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

"Mi, magyarok is - sajnos a világ számos nemzetével együtt - közvetlenül tapasztaljuk a háború jelentette kihívásokat és szenvedést. Az ENSZ-ben most fontos (lenne) minden olyan kezdeményezés, amely az Alapokmány megerősítését, a fegyveres konfliktusok békés, politikai úton történő rendezését, a háborúk megelőzésére irányuló diplomáciai erőfeszítések támogatását tűzi ki célul" - írta Szijjártó Péter miután telefonon egyeztetett Rashid Meredov türkmén külügyminiszterrel.

Hozzátette: Türkmenisztán mindezek gondolatok mentén tesz javaslatot az ENSZ-ben a Globális Biztonsági Stratégia kidolgozására, melyet Magyarország támogat. Mert mi támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján, kiváltképp a szomszédunkban.

"Ma mindezt megerősítettem Rashid Meredov türkmén külügyminiszter-kollégának telefonbeszélgetésünk során" - zárta bejegyzését a külgazdasági és külügyminiszter.