Nyitókép: Twitter/Visegrád 24

Robbanás történt a román tengerparton

Infostart
2023. augusztus 14. 14:57
A katasztrófavédelem szerint egy tengeri akna okozhatta a detonációt, személyi sérülés nem történt, de találtak egy másikat is.

Hétfőn reggel 9 óra 44 perc körül Costinești-en robbanás történt. Az eset a Fekete-tengeren, a Forum Hotel előtti mólónál történt – írja a maszol.ro.

A Konstanca Megyei Katasztrófaelhárítás a hotel előtti mólóhoz küldte a mentőalakulatait, oda, ahol a robbanás történt. Valószínűnek tartják, hogy tengeri akna robbant. A mólóra a hullámtörőkből kitört kövek pattantak.

Costinești a román tengerpart egyik legforgalmasabb üdülőhelye. Nyáron turisták tízezrei töltik itt a szabadságukat.

„Ma reggel 9 óra körül érkezett a segélyhívás, hogy avatkozzunk be Costinești üdülőhelyen, ahol robbanás történt a mólón. A Konstanca megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség több erőforrását is a helyszínre vezényelték. A tuzlai állomásról tűzoltóautó, elsősegélynyújtó személyzet, mentőcsónak és tűzszerész csapat is van a helyszínen. A helyszínre érkezve a kollégák körbejárták és bebiztosították a területet, és megállapították, hogy a töltésen történt a robbanás. Szerencsére nem voltak sérültek” – mondta Ana-Maria Stoica, a katasztrófavédelem szóvivője.

A Digi24 értesülései szerint senki sem sérült meg a robbanás következtében, de a hatóságok készenlétben állnak, mivel egy másik aknát is észleltek a közelben.

A Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy a haditengerészeti erők ellenőrzik ezt az információt, és mindent megtesznek, hogy a másik tengeri aknát semlegesítsék, mielőtt az is felrobban.