Nyitókép: pixabay.com

Komoly háborús bejelentést tettek az oroszok, ennek nem örülnek Nyugaton

Infostart / MTI
2023. július 25. 07:01
Gyenyisz Manturov, a védelmi kérdésekért felelős orosz miniszterelnök-helyettes hétfőn kijelentette, hogy Oroszország immár minden hónapban annyi lőszert gyárt, mint tavaly egész évben, és felgyorsította a katonai felszerelések gyártását is.

"Az év eleje óta számos típusú különleges fegyvert és katonai felszerelést gyártottunk, jóval nagyobb arányban, mint tavaly" - idézték orosz hírügynökségek a kormányfőhelyettest.

"Ami a lőszert illeti, elértük azt a szintet, amelyen a havi szállítások meghaladják a tavaly egész éves megrendelések összességét" - tette hozzá Gyenyisz Manturov, aki egyben ipari miniszter is.

A miniszterelnök-helyettes szerint a védelmi ágazat csaknem valamennyi orosz vállalata tartani tudja ezt a kapacitást, és betartja a termelési határidőket.

Májusban Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy az orosz erők tevékenysége a fronton "nagymértékben függ a hadianyagokból és felszerelésekből a kívánt időben érkező utánpótlástól". "Az orosz vezetők feladatként tűzték ki a hadiipar számára, hogy növeljék a gyártás ütemét és volumenét. A szükséges intézkedéseket már meghoztuk" - mondta a védelmi miniszter a hadsereg magas rangú tisztjeivel tartott találkozóján.