Nyitókép: Forrás:Twitter/Chief

Az oroszok ismét lecsaptak Odesszára

Infostart
2023. július 20. 09:16
Három egymást követő éjszaka ágyúzták és rakétákkal lőtték az oroszok a fekete-tengeri ukrán kikötővárost és környékét.

Az oroszok főleg raktárakat, katonai létesítményeket támadtak, de jutott gránát és rakéta lakóépületeknek is. A helyi ukrán hatóságok több sebesültről számoltak be, de azt nem tudni, hogy halottak is vannak-e.

A portfolio.hu azt írja: Moszkvában közölték, hogy az ukrán tengeri drónokat tároló üzemeket, valamint üzemanyag-utántöltő állomásokat lőnek, főleg különféle robotrepülőgépekkel.

Kijev ezzel szemben azt állítja, hogy az ukrán gabonaszállítást akarják ellehetetleníteni (Ukrajna hajlandó lenne folytatni a gabonaszállítást a hétfőn bedőlt gabonaalku ellenére is).

A portál szerint a sorozatos támadások valószínűleg túlterhelték a ukrán légvédelmet, és így egyre kevésbé tudják védeni a várost, illetve a környéket.

Odessza a legutóbbi orosz légitámadás után. Forrás:Twitter/ Chief

Fogytán a lőszer és a legutóbbi légicsapásokban a hírek szerint megsemmisült a német eredetű Gepard légvédelmi páncélos, valamint egy Sz-300-as rakétarendszer indítója is.

Az Egyesült Államok épp kedd éjszaka jelentette be azt, hogy újabb légvédelmi eszközöket tervez szállítani Ukrajnába, többek között NASAMS légvédelmi rakétarendszereket, ezek megérkezése azonban időbe telik.