Nyitókép: South Korea National Fire Agency / Getty Images

Halálos árvíz egy alagútban - már kilenc ember holttestét emelték ki - videó

Infostart
2023. július 16. 11:29
Az országban napok óta esőzések okoznak súlyos áradásokat, földcsuszamlásokat. Egy alagutat is megtöltött a víz, ellepve egy utasokkal teli buszt és több autót.

Helyi idő szerint szombaton egy, vasárnap további nyolc ember holttestét emelték ki azok közül, akik a heves esőzések miatt megtelt alagútban rekedtek Dél-Korea középső részén. A hatóságok és a helyi sajtó szerint 35-re nőtt az országra több napja zúduló felhőszakadás halálos áldozatainak száma - írta a Reuters.

Seo Jeong-il, a nyugati Cheongju-si város tűzoltóállomásának vezetője elmondta, hogy a becslések szerint mintegy 15 jármű, köztük egy busz merült el a város aluljárójában nem sokkal azután, hogy egy közeli folyó gátját átszakította a szombati felhőszakadás miatti áradás.

Az MBC helyi adón sugárzott térfigyelő kamerás felvételeken látszott, amint sáros víz zúdul az alagútba, miközben a járművek víz alá merült kerekekkel haladtak.

"A keresési műveletre összpontosítunk, mivel valószínűleg több ember van ott" - mondta Seo az újságíróknak. "Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ma lezárjuk a munkálatokat."

A Yonhap dél-koreai hírügynökség jelentése szerint az alagútban kilencen haltak meg.

Felkavaró képsorok: