Nyitókép: Aitor Diago/Getty Images

Merénylet áldozata lett egy újabb magas rangú orosz tiszt - képek

Infostart
2023. július 11. 12:02
Sztanyiszlav Rzsickijt, az orosz hadiflotta másodosztályú kapitányát (alezredes) szabályosan kivégezte egy merénylő.

Az orosz média is megerősítette, hogy a krasznodári körzet hadkiegészítő parancsnokának helyettesét több lövéssel megölték. Az egykori tengeralattjáró-parancsnok szokásos reggeli futóedzését végezte, amikor megtámadták.

Egyes feltételezések szerint a merényletet hosszabb ideje tervezhették. A kapitány gyilkosának nem volt nehéz dolga, mert a tiszt a futóedzéseinek útvonalát rendszeresen közzétette egy mobil applikáción keresztül.

Sztanyiszlav Rzsickij korábban az orosz haditengerészet "Krasznodár" nevű búvárhajójának parancsnoka volt. Az ukránok szerint erről a tengeralattjáróról lőtték ki azokat a Kalibr cirkálórakétákat, amelyek tavaly július 14-én 23 ember halálát okozták Vinyica belvárosában.

A 42 éves tengerésztisztet ezért az ukrán hatóságok háborús bűncselekmény elkövetésével vádolják.

A merénylő négyszer hátba és mellkason lőtte Rzsickijt, aki a helyszínen meghalt – jelentették a Kremlhez közel álló csatornák. Az orosz hatóságok egy elmosódott fényképfelvételt tettek közzé, amely állítólag a kapitány gyilkosáról készült. Azt közölték, hogy egy 30-40 év körüli, átlagos testalkatú férfit keresnek, aki a támadás idején világos színű sapkát és sötét ruházatot viselt.