Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik pool/Gavriil Grigorov

Megszólalt Putyin a Prigozsin-lázadás után

Infostart
2023. június 25. 16:00
A különleges katonai művelettel kel és fekszik az orosz elnök – mondta egy interjúrészletben.

Az orosz elnök számára még mindig a „különleges katonai művelet” a legfontosabb. Vlagyimir Putyin azt mondta: az ukrajnai háborúval kel és fekszik, és úgy látja, hogy az összes elképzelését képes megvalósítani – mondta egy most nyilvánosságra került felvételen az orosz államfő.

Vlagyimir Putyin először jelent meg az orosz állami televízióban a Wagner-lázadás leverése óta. Szombaton, a lázadás kezdete után körülbelül fél nappal volt egy televíziós beszéde

Az Index szerint a most publikált felvételt feltehetően még az előtt rögzítették, hogy a zendülés kitört volna. más források szerint még szerdán, egy katonai diplomaosztón. Az orosz elnök egy interjút adott, és ennek egy részletét tették közzé. Putyin arról beszélt, hogy a „különleges katonai művelet” számára a legfontosabb prioritás. „Magabiztosak vagyunk, és természetesen képesek vagyunk végrehajtani az előttünk álló összes tervet és feladatot. Ez vonatkozik az ország védelmére, vonatkozik a különleges katonai műveletre, vonatkozik a gazdaság egészére és annak egyes területeire is” – mondta Putyin a Kreml tudósítójának, Pavel Zarubinnak.

"Ezzel kezdem és fejezem be a napot" – mondta Vlagyimir Putyin, aki arról is beszámolt, hogy folyamatos kapcsolatban áll a védelmi minisztérium tisztviselőivel.

A teljes interjú még vasárnap adásba kerül.