Nyitókép: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz

209 pakisztáni biztosan a tengerbe veszett

Infostart / MTI
2023. június 22. 17:38
Legkevesebb 209 pakisztáni áldozata lehet annak a Görögország partjainál bekövetkezett hajókatasztrófának, amelyben több százan veszthették életüket - közölték Pakisztánban. A hajó több száz utasával a múlt héten borult fel, majd süllyedt el a nyílt tengeren.

A pakisztáni nyomozó hatóság családtagok körében folytatott adatgyűjtése alapján arra a megállapításra jutott, hogy legkevesebb 209 olyan pakisztáni állampolgár szállt fel a Líbiából Görögországba tartó hajóra, akikről azóta nincs információ. Közülük 181 volt az ország lakója és 28-an a pakisztáni ellenőrzés alatt álló Kasmírból indultak útnak.

A FIA a pakisztáni kormány megbízásából folytatja a vizsgálatot a tragédia ügyében, illetve ők végzik az adatok ellenőrzését is. Iszlámábád a görög hatóságoknak küldött DNS-mintákkal igyekszik segíteni a megtalált holtestek azonosítását. Eddig összesen 201 családtól vettek DNS-mintát.

A hivatalos közlés szerint a balesetnek 82 halálos áldozata volt, a túlélők száma 104, akik közül 12 volt pakisztáni.

Több száz, de konkrétan ismeretlen számú utast eltűntként tartanak nyilván.

Szemtanúk beszámolói alapján 400-750 ember lehetett összezsúfolva a 20-30 méter hosszú hajón, amely június 14 én süllyedt el mintegy 80 kilométerre a déli görög kikötőváros, Pilosz partjaitól.

Az ügyben eddig 29 embercsempészettel gyanúsítható személyt vettek őrizetbe Pakisztánban - tájékoztatott a nyomozó hatóság.