Nyitókép: Forrás: Twitter

Apja munkahelyén bulizott, lemondott a japán miniszterelnök fia - fotók

Infostart
2023. május 30. 09:32
Alaposan dokumentálták fotókkal, ahogy a vörös szőnyegen és a szóvivői pulpituson viccelődnek Kisida Sotaro és barátai.

Kisida Fumio japán miniszterelnök legidősebb fiáról olyan fotók kerültek elő, amiken a hivatalos miniszterelnöki rezidencia vörös szőnyeggel borított lépcsőjén pózolnak és fekszenek barátaival az újonnan kinevezett kabinetfőnökök csoportképeit imitálva. A december 30-án tartott bulin olyan fotók is készültek, amin vendégei egy pódiumon állnak, mintha sajtótájékoztatót tartanának.

A japánok természetesen felháborodtak, hogy a hivatalos miniszterelnöki rezidenciát magánpartikra használták, emiatt a miniszterelnök fiának most le kell mondania politikai ügyekért felelős titkári pozíciójáról – írja a 444.hu a The Guardian cikke alapján.

Kisida hétfő este jelentette be, hogy miután Kisida Sotaro „tettei nem voltak megfelelőek”, így „leváltják és felelősségre vonják” egy másik, a miniszterelnökségben dolgozó titkárral együtt, aki szintén ott volt a bulin.

A The Guardian azt írja, a japán miniszterelnök fia korábban már megrovásban részesült, amiért a követség autóival ment városnézésre Nagy-Britanniában és Franciaországban, illetve ajándékokat vásárolt a kabinet tagjainak egy londoni luxusáruházban, amikor apját kísérte el az utazásokra. A miniszterelnök októberében nevezte ki fiát politikai ügyekért felelős titkárnak, emiatt már akkor is nepotizmussal vádolták.