Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Egy egész raktárnyi orosz páncélos tűnt el a Krím-félszigetről

Infostart
2023. április 26. 17:41
Az orosz hadsereg teljesen kiürítette azt a műszaki telephelyet, ahol elsősorban harckocsikat, páncélozott járműveket és tüzérségi eszközöket tároltak.

A Maxar cég műholdja szúrta ki, hogy eltűntek az orosz nehéz fegyverek a Krím-félsziget egyik nagy raktárából. A február 11-én készült felvételen még tömve a telephely, ám március 16-án már csak alig pár darab harcjárművet lehet látni.

Amikor pedig április 25-én újból lefényképezték a területet csupán a fegyverek hűlt helyét örökíthették meg. Arról nincs hiteles információ, hogy hova tűnhetett a rengeteg tank, lövészpáncélos és ágyú.

Egyes vélemények szerint a harcok során olyan gyors ütemben pusztul az oroszok nehézfegyverzete, hogy az ipar nem képes lépést tartani a veszteségekkel.

Mivel a gyárakból nem érkezik elegendő mennyiségű új fegyver ezért az orosz hadseregnek minden elérhető eszközre szüksége. Mások úgy gondolják, hogy az ukránok előretörésével a Krím egyre nagyobb részét érhetik el az amerikai HIMARS sorozatvetők. Márpedig egy ilyen hatalmas páncélos depó igencsak csábító célpont lehet az ukrán rakétatüzérségnek.

Fotónk illusztráció.