Nyitókép: MTI/AP/Steve Helber

Fake news – 270 milliárd forintnyi összeget fizet a Fox News

Infostart / MTI
2023. április 19. 07:33
Peren kívüli megállapodással zárult a Fox News hírtelevízió és a Dominion választási rendszereket gyártó cég bírósági eljárása.

A médiavállalat beleegyezett, hogy a jogi eljárás lezárása fejében 787,5 millió dollárt fizet az őt perlő vállalkozásnak. A Dominion Voting Systems 1,6 milliárd dollárra perelte rágalmazás miatt a Fox Newst, amiért a 2020-as elnökválasztást követően a médium több műsorában megkérdőjelezték a választás lebonyolításának törvényességét, megemlítve a szavazógépek szerepét is ebben.

Donald Trump egyik jogásza, Sidney Powell a 2020-as amerikai elnökválasztás után azt állította, bizonyítéka van arra, hogy a cég szavazógépeivel Joe Biden elcsalta a választást. 2020 novemberében Powell rendszeres vendége volt a legnépszerűbb amerikai hírtévé, a Fox News különböző műsorainak, a Dominion pedig a csatornát és a jogászt is beperelte, mert szerintük hazugságokkal rossz hírnevüket keltették – írja a Telex.

A perben kedden tartották volna az első tárgyalást a nyitó perbeszédekkel, amikor a felperes és alperes fél bejelentette a peren kívüli egyezséget.

A Fox News a nézettségi adatok alapján az Egyesült Államok legnézettebb hírtelevíziója.