Nyitókép: Forrás:Twitter/Oleksandr Polianichev

Ijesztő fogolyvallatást vettek videóra az oroszok

Infostart
2023. április 12. 15:33
Egyre több olyan videó jelenik meg a közösségi médiában, amelyben állítólagosan lefejezett ukrán katonák láthatók.

A kísérő szövegek szerint a katonákkal azután végeztek ilyen kegyetlenül, hogy orosz fogságba estek. A kommentelők egy része azonban kétségbe vonja a videók hitelességét és az oroszok elleni hangulatkeltést emleget.

Ugyanakkor a Wagner-zsoldosok egyik név nélkül nyilatkozó vezetője azt mondta, számítani lehet arra, hogy egyre több ilyen film kerül a nyilvánosság elé a Telegrammon.

A Twitteren közzétett filmek többségében azonban legfeljebb csak utalások vannak az ilyen kegyetlen gyilkosságokra. Van azonban egy olyan mozi, amely valóban megdöbbentő, bár nem gyilkolnak meg benne senkit. A War Monitor által megosztott felvételt nem tudjuk mellékelni, mert sokakat felzaklatna. Csak egy képet mutathatunk a filmből:

A videón egy elfogott ukrán katonát késsel fenyeget egy orosz azzal, hogy elvágja a torkát és lefejezi. A szerencsétlen hadifogoly sikoltozva könyörög az életéért. De mielőtt bármi történne, a háttérben megszólal egy parancsnok, aki leállítja a vérszomjas orosz katonát.

Amolyan tipikus jó zsaru-rossz zsaru felállás ez, de szemmel láthatóan remekül működött. A halálra rémült ukrán ugyanis a történtek után készségesen elmondja, hogy az egységének géppuskái vannak és amerikai rakétái. Azt már nem tudja megmondani, hogy azok a rakéták Javelin páncéltörő fegyverek-e, de fontos hírszerzési adatokkal szolgál a fogva tartóinak.

A kommentelők azon moralizálnak még, hogy mennyire elfogadható egy fegyvertelen hadifoglyot megalázni és kínhalállal fenyegetni.