eur:
393.8
usd:
369.43
bux:
65615.73
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Rendőrök a kaliforniai Monterey Parkban elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. január 22-én hajnalban. A fegyveres elkövető egy többezres részvétellel folyó holdújévi fesztiválon nyitott tüzet a résztvevőkre, a támadásban legkevesebb kilenc ember életét vesztette, sokan megsebesültek. Azt még nem lehet tudni, hogy a tettest elfogták-e vagy bármi módon ártalmatlanná tették.
Nyitókép: MTI/EPA/Caroline Brahman

Szökésben a gépfegyveres tömeggyilkos, nőtt a halálos áldozatok száma – fotók

Tíz embert megölt, tízet megsebesített Los Angelestől nem messze.

Továbbra is szökésben van az a férfi Los Angeles környékén, aki helyi idő szerint szombat éjjel Monterey Park kisvárosban lelőtt tíz embert egy holdújévi fesztivál után, további tízet pedig megsebesített – közölte a rendőrség.

A férfi egy táncklubban követte el a tömeggyilkosságot, a rendőrség egyelőre nem tudja, hogy mi lehetett az indítéka.

Monterey Park, 2023. január 22.
A helyszínt lezáró rendőrségi szalag a kaliforniai Monterey Parkban elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. január 22-én hajnalban. A fegyveres elkövető egy többezres részvétellel folyó holdújévi fesztiválon nyitott tüzet a résztvevőkre, a támadásban legkevesebb kilenc ember életét vesztette, sokan megsebesültek. Azt még nem lehet tudni, hogy a tettest elfogták-e vagy bármi módon ártalmatlanná tették.
MTI/EPA/Caroline Brahman
A helyszínt lezáró rendőrségi szalag a kaliforniai Monterey Parkban elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. január 22-én hajnalban. A fegyveres elkövető egy többezres részvétellel folyó holdújévi fesztiválon nyitott tüzet a résztvevőkre, a támadásban legkevesebb kilenc ember életét vesztette, sokan megsebesültek. Azt még nem lehet tudni, hogy a tettest elfogták-e vagy bármi módon ártalmatlanná tették. MTI/EPA/Caroline Brahman

Andrew Meyer rendőr százados az AP hírügynökségnek azt mondta vasárnap: a sebesülteket mind kórházba kellett szállítani, állapotuk a stabiltól a válságosig terjed. A tíz halálos áldozat – öt férfi és öt nő – még a helyszínen elhunyt – tette hozzá.

Robert Luna helyi seriff szerint

egy 30 és 50 közötti ázsiai származású férfit keresnek

a szemtanúk beszámolói alapján. "A lehető leggyorsabban el kell távolítani az utcákról ezt a személyt" - hangsúlyozta.

Az első hírek még 9 halálos áldozatról szóltak. Az ünnepi rendezvényeket lefújták.

Szemtanúk szerint a gyilkos gépfegyverrel szedte áldozatait, többször tárat tudott cserélni a fegyverén.

A hatóságok mindemellett vizsgálják, hogy a Monterey Parkban történtek összefüggésben állhatnak-e a szomszédos Alhambra városában történt esettel, ahol

a lövöldözés után 20 perccel szemtanúk egy ázsiai származású férfit láttak fegyverrel a kezében bemenni egy helyi szórakozóhelyre, de a vendégek el tudták tőle ragadni a fegyvert.

A második helyszínen senki sem sérült meg, a férfi pedig elmenekült.

Monterey Park, 2023. január 22.
Rendőrök a kaliforniai Monterey Parkban elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. január 22-én hajnalban. A fegyveres elkövető egy többezres részvétellel folyó holdújévi fesztiválon nyitott tüzet a résztvevőkre, a támadásban legkevesebb kilenc ember életét vesztette, sokan megsebesültek. Azt még nem lehet tudni, hogy a tettest elfogták-e vagy bármi módon ártalmatlanná tették.
MTI/EPA/Caroline Brahman
Rendőrök a kaliforniai Monterey Parkban elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. január 22-én hajnalban. A fegyveres elkövető egy többezres részvétellel folyó holdújévi fesztiválon nyitott tüzet a résztvevőkre, a támadásban legkevesebb kilenc ember életét vesztette, sokan megsebesültek. Azt még nem lehet tudni, hogy a tettest elfogták-e vagy bármi módon ártalmatlanná tették. MTI/EPA/Caroline Brahman

Luna szerint a nyomozók egy fehér kisbuszt keresnek, amelyet a környéken láttak.

Joe Biden amerikai elnök felszólította a Twitteren a helyi lakosokat, hogy kövessék a hatóságok utasításait. Mint írta, feleségével imádkoznak a lövöldözésben megölt, illetve megsebesített emberekért.

A mintegy 60 ezer lakosú Monterey Park nagyjából 13 kilométerre található Los Angeles belvárosától. Sokan a helyi lakosok közül ázsiai gyökerekkel rendelkeznek. A kínai holdújév alkalmából nagy fesztivált rendeztek a városban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×