Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Megsemmisítő orosz találat, sok amerikai fegyvert vesztettek az ukránok

Infostart / MTI
2022. december 7. 17:17
Állítólag dezertált egy harcos a hírhedt Wagner zsoldoscsoportból és az oroszok ellen fordult.

Több mint 70, amerikai gyártmányú HIMARS-rakétát semmisített meg egy nagy pontosságú föld-föld csapás Krivij Rihben, az ArcelorMittal acélgyár egyik üzemcsarnokában - jelentette be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a szerdai hadijelentést ismertetve. A tábornok szerint megsemmisült két sorozatvető, további négy pedig kritikus károkat szenvedett.

Az orosz légierő egyebek mellett lelőtt egy Szu-24-es repülőgépet, a légvédelem pedig négy drónt és különböző sorozatvetők négy rakétáját.

A Readovka.news hírportál szerint az ukrán fél szerdán drónokkal támadta a szevasztopoli Belbek repülőteret, de az orosz légvédelem visszaverte a kísérletet.

Zaporizzsja megye orosz megszállás alá került részén, Melitopolban robbantásos merényletet kíséreltek meg a város Moszkva-barát elöljáróságának helyettes vezetője, Nyikolaj Volik ellen. Az Ukrán Biztonsági Szolgálatnak (SZBU) tulajdonított, kudarcot vallott keddi támadásról szerdán tett bejelentést Vlagyimir Rogov, a régió közigazgatási főtanácsának tagja.

Vaszilij Golubev, az oroszországi Rosztovi megye kormányzója szerdán a Telegramon közölte, hogy őrizetbe vették azt az álcaruhás férfit, aki kedden tüzet nyitott a rendőrökre Novosahtyinszkban. A gyanúsítottal szemben, aki sajtóértesülések szerint dezertőr lehet, eljárás indult. A Wagner zsoldoscsoport közölte: ellenőrzi azokat az információkat, amelyek szerint a támadó a szolgálatukban állt volna.

(A nyitókép illusztráció: a 2022. november 7-én közreadott képen ukrán katonák amerikai nagy mozgékonyságú rakétatüzérségi rendszerrel (HIMARS) tüzelnek a Herszoni területen november 5-én.)