Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Michael Schumacher unokaöccse eltörte a csigolyáját

Infostart
2022. október 14. 19:07
David Schumacher jelenleg fűzőt visel hát- és gerincfájdalmai enyhítésére, de nincs szüksége műtétre a német Motorsport-Total-com értesülései szerint.

Balesetet szenvedett a korábbi F1-es pilóta, Ralf Schumacher húsz éves fia, és a hétszeres világbajnok Michael Schumacher unokaöccse a Német Túraautó-bajnokság idényzáró futamán. A múlt hétvégén, Hockenheimben megrendezett DTM-szezonzárón több baleset is történt – írja a hirado.hu.

A Winward AMG Mercedes csapat húsz éves versenyzője vasárnap óta hátfájdalmakra panaszkodott, de csak napokkal később derült ki, hogy megrepedt az egyik alsó csigolyája.

„David, miután hazajött, hátfájásra panaszkodott. Ezután döntöttünk úgy, hogy bevisszük az egyik salzburgi klinikára MRI-vizsgálatra, ahol kiderült, hogy az egyik csigolyája eltört” – idézte a fiatal DTM-pilóta apját, a hatszoros F1-es futamgyőztes Ralf Schumachert a DPA hírügynökség.

Ralf Schumacher a motorsport-hírportálnak azt mondta, fia most hosszabb pihenőre kényszerül. „David orvosai szerint ez körülbelül hat hét szünetet jelent” – mondta az F1-es Magyar Nagydíj kétszeres dobogósa.