Nyitókép: MTI/AP Pool/Alastair Grant

A királyi család közzétette II. Erzsébet utolsó portréját

Infostart / MTI
2022. szeptember 19. 11:20
A közelmúltban, a királynő platinajubileumának alkalmából készült.

II. Erzsébetet ma kísérik el utolsó útjára, a windsori kastély VI. György királyról elnevezett emlékkápolnájának kriptájában helyezik majd el a koporsóját néhai férjéével, Fülöp hercegével együtt.

Az eseményre kétezer meghívott vendég hivatalos, és mintegy egymillióan követhetik az utcákról és az egyes helyszíneken várakozva.

A temetés napja alkalmából a királyi család közzétette a királynőről készült utolsó portréfotót. Ez a közelmúltbeli platinajubileum alkalmából készült: II. Erzsébet volt az első brit uralkodó, aki elérte ezt a mérföldkövet, mivel több mint 70 évig ült a trónon.

Windsor, 2022. szeptember 19. A londoni királyi rezidencia, a Buckingham-palota által 2022. szeptember 18-án közreadott kép II. Erzsébet brit uralkodóról Windsorban. II. Erzsébet hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében, szeptember 8-án hunyt el Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján. A királynőt a windsori kastély emlékkápolnájában helyezik végső nyugalomra szeptember 19-én. A felvétel 2022. májusában készült. MTI/AP/Buckingham Palace/Ranald Mackechnie