Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

Donald Trump nukleáris kapacitásról szóló dokumentumokat is hazavitt

Infostart
2022. szeptember 7. 10:11
A Mar-a-Lagóban talált iratok közt egy ország atomkapacitásának részleteit tárgyaló dokumentum is volt a Washington Post szerint.

Hogy ellenséges vagy baráti ország képességeit elemezte, az egyelőre nem derült ki. A lapnak a házkutatáshoz közel álló emberek nyilatkoztak, akik már Mar-a-Lagóban jelezték, mit találtak.

A Sky News cikke szerint sem az FBI, sem pedig Donald Trump képviselői nem kommentálták a hírt.

Az FBI összesen több mint 11 ezer dokumentumot és fotót talált Donald Trump floridai nyaralójában, amikor ott augusztus 8-án házkutatást tartottak. A Washington Post szerint a lefoglalt dokumentumok egy része szigorúan titkos amerikai műveleteket részletez, amelyek birtoklásához különleges engedélyek is szükségesek.

A dokumentumok némelyikéhez annyira korlátozottan lehet hozzáférni, hogy még a Biden-kormányzat legmagasabb rangú nemzetbiztonsági tisztviselői sem voltak jogosultak áttekinteni azokat.

Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálatot folytat a volt amerikai elnök Donald Trump ellen, mivel 2021 januári leköszönése után kormányzati iratokat vitt el a Fehér Házból, amelyeket Mar-a-Lagóban tárolt.

Hétfőn egy szövetségi bíró beleegyezett Trump kérésébe, hogy nevezzen ki egy különleges megbízottat az FBI házkutatásakor lefoglalt iratok felülvizsgálatára, ami valószínűleg késlelteti az igazságügyi minisztérium büntetőjogi vizsgálatát.