Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Nagy hírrel örvendeztette meg Vlagyimir Putyint a védelmi minisztere

Infostart / MTI
2022. július 3. 17:40
Szergej Sojgu a szakadár "Luhanszki Népköztársaság" területének felszabadításáról tájékoztatta az orosz elnököt – ismertette az orosz védelmi minisztérium.

A védelmi minisztérium közölte azt is, hogy az orosz hadsereg és a luhanszki "népi milícia" erői teljes ellenőrzésük alá vonták Liszicsanszk városát és a környező településeket, amelyek közül a legjelentősebbek Bilohorivka, Novodruzseszk, Malorjazancevo és Belaja Gora. A tárca hozzátette, hogy az utóbbi 24 órában 182 négyzetkilométer területet foglaltak el a csapatok.

Andrej Marocsko, a luhanszki milícia alezredese közölte, hogy a régió feletti teljes ellenőrzés megszerzése annak adminisztratív határai között még nem jelenti a "népköztársaság" biztonságának megteremtését.

"Sajnos vannak erők és eszközök, amelyek képesek ártani Luhanszk és Donyeck területének" – fogalmazott. Úgy vélte: a donyecki népi milíciával és az orosz hadsereggel olyan távolságra kell tolniuk az ellenséget, hogy azt mondhassák, teljesen biztonságban vannak. Marocsko hozzátette, hogy ez Luhanszk határaitól mérve mintegy 300 kilométer.