Nyitókép: Hannay McKay

Újabb incidens a királynő közelében - álpapot szállásoltak el a Windsort védő katonák

Infostart
2022. május 3. 10:42
Papnak mondta magát egy férfi Windsorban, a katonák meghívták vacsorázni és éjszakára szállást adtak neki.

A windsori kastélyhoz közeli barakkban tölthette egy idegen az éjszakát. Cruise atyának nevezte magát a férfi, aki a kapuőrökhöz ment oda, és azt állította, hogy tábori lelkészük barátja. A hírek szerint a férfi az estét a katonákkal töltötte, együtt ettek és ittak, majd azt is felajánlották neki, hogy töltse az éjszakát szállásukon.

Az esetről nyilatkozó forrás szerint az idegen magas rangú katonákkal töltötte az estét, és iraki szolgáltalának történeteit osztotta meg velük - írja a The Guardian.

Az eset idején a királynő Sandringhamben töltötte a húsvétot.

Egy szóvivő szerint az incidenst alaposan kivizsgálják, a hadsereg rendkívül komolyan veszi a biztonsági protokollok megsértését. Mivel az incidens jelenleg egy folyamatban lévő vizsgálat része, a hadsereg szerint jelenleg nem lenne helyénvaló további kommentárokat fűzni az ügyhöz.

A Thames Valley-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy szerdán reggel 9.20-kor érkezett bejelentés arról: a windsori Sheet Street-i Victoria laktanyában behatolót láttak. Megerősítették, hogy a rendőrök megjelentek és eltávolították a behatolót a laktanyából. További intézkedésre nem volt szükség.

A laktanya a Coldstream Gárda otthona, amely a Windsori kastély és a Buckingham-palota védelmezőjeként ceremoniális szerepet is betölt, jellegzetes piros kabátjáról és fekete medvebőr sapkájáról ismert.