Nyitókép: Forrás: Twitter

Ukrán harci gépek támadhattak orosz földön – videó

Infostart
2022. május 2. 09:37
Belgorodban előbb egy katonai létesítményben ütött ki tűz, majd éjjel két nagy robbanást hallottak a határhoz közeli városban.

Maga a régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov is megerősítette, hogy hétfőre virradóra két nagy robbanás történt az ukrán–orosz határtól nem messze fekvő, Harkivtől nagyjából 80 kilométerre található orosz Belgorodban. Gladkov szerint nem voltak sem halott, sem sebesült áldozatok – írja a The Guardian beszámolója alapján a 444.hu.

Az MTI korábban azt írta, hogy Vjacseszlav Gladkov vasárnap a Telegram-csatornáján közölte, hogy tűz ütött ki a régió egyik katonai létesítményében. Hozzátette, hogy a mentőszolgálatok a helyszínen megtettek minden szükséges óvintézkedést. További részleteket nem közölt, csak este annyit, hogy a tüzet sikerült lokalizálni.

Meg nem erősített ukrán bejegyzések szerint hétfőre virradóra ukrán harci gépek támadták az orosz várost. Az alanti videón állítólag éppen infravörös megtévesztő eszközt engednek el az ukrán bombázók. Ezek arra valók, hogy eltereljék a repülőkre kilőtt, az infravörös tartományban látó hőkövető légvédelmi rakétákat.

A 444.hu emlékeztet, hogy bár nem minden információ megerősített, úgy tűnik Ukrajna fokozta tevékenységét Oroszországban: Kurszk mellett valamitől hirtelen összeomlott egy vasúti híd és vasárnap a belgorodi repteret érte állítólag támadás, akkoriban, amikor Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök gépe leszállt ott.

Nyitóképünkön a vasárnapi, katonai létesítményben történt belgorodi tűz füstje a távolból