Nyitókép: MTI/EPA/Shiretoko Tour Boat/Jiji Press

Turistahajó süllyedt el Hokkaidónál, legalább tízen meghaltak

Infostart / MTI
2022. április 24. 12:30
A fedélzeten utazó 26 emberből kilencet sikerült eddig kimenteni.

Elsüllyedt egy turistahajó a Japán északi részén lévő Hokkaido szigeténél, a parti őrség vasárnap azt közölte, hogy a fedélzeten utazó 26 emberből kilencet sikerült mind ez idáig kimenteni a vízből, tíz holttestet találtak, további hét embert még keresnek.

A Shiretoko Tour Boat vállalat Kazu I-es turistahajója szombaton adott le vészjelzést, néhány órával később pedig a parti őrség elvesztette a kapcsolatot a legénységgel.

Az utasok között két gyerek is volt. A kimentettek állapotáról a hatóság nem adott tájékoztatást, az NHK közszolgálati televízió azonban arról adott hírt, hogy közülük többen eszméletlenek voltak.

Kisida Fumio miniszterelnök a baleset miatt megszakította programját, és visszatért Tokióba.

Ez a hajó korábban már két alkalommal is balesetet szenvedett, a közlekedési minisztérium pedig vizsgálatot rendelt el az üzemeltető ellen.

A Kyodo japán hírügynökség azt írta, hogy szombaton a nagy hullámok és a rossz időjárás miatt a halászhajókat visszahívták a part menti vizekről.

Nyitóképünkön a Jiji Press által 2022. április 23-án közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a Shiretoko Tour Boat vállalat Kazu I-es turistahajójáról Hokkaido prefektúrában.