Nyitókép: Vladimir Gerdo\TASS via Getty Images

Videón egy orosz harcidrón pusztítása

Infostart
2022. március 5. 13:04
Úgy néz ki, az oroszok is elkezdték felismerni, milyen közönsége van a dróntámadásokról készült propaganda-videóknak, és meg is jelent az első olyan felvétel, melyen egy Orion / Inohodec-drónnal támadnak egy ukrán parancsnoki állást.

Az orosz védelmi minisztérium pénteken tette közzé az alábbi videót, amin az látható, hogy egy Orion / Inohodec drónnal támadnak egy állítólagos ukrán parancsnoki állást, mely az ukrán haderő 24-es számú „Ajdar” rohamzászlóaljához tartozik – írta a Portfolio emlékeztetve: az ukránok már napok óta töltögetik az internetre a török gyártmányú Bayraktar TB2-es drónokkal végrehajtott támadásokkal készült felvételeket.

A portál megjegyzi, az oroszok az Azov nemzeti gárda-zászlóalj mellett az Ajdar vélt vagy valós háborús atrocitásait emlegetik a leggyakrabban.

A lap hozzáteszi, hogy a tavalyi örmény–azeri konfliktus egyik nagy tanulsága az volt, hogy a dróntámadásokról készült videóknak hatalmas közönsége és propagandaereje van, úgy tűnik, egy hét háborúzás után ezt az oroszok is kezdik felismerni.