Nyitókép: STR/NurPhoto via Getty Images

Vitalij Klicsko: minden kijevi készítse össze a bőröndjét

Infostart
2022. február 24. 12:54
Az ukrán főváros polgármestere, az egykori nehézsúlyú ökölvívó szerint mindenre fel kell készülniük.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere a Bildnek azt nyilatkozta, Ukrajnának most az egész világ támogatására szüksége van. "Háborúban állunk, és a hazánkért harcolunk, azonnal fájdalmas szankciókat kell hozni Oroszország ellen" – idézi az Index az egykori nehézsúlyú ökölvívót.

A polgármester szerint Kijevben mindent ellenőrzés alatt tartanak, de az emberek érthető módon nagyon feszültek. A városi adminisztráció arra kérte a kijevieket, hogy ha bekapcsolnak a szirénák, haladéktalanul menjenek az óvóhelyekre. Vitalij Klicsko kijevi polgármester az Ukrajinszka Pravda hírportálnak hozzátette: jobb, ha most mindenki otthon marad, de aki aggódik, lemehet az óvóhelyre.

Klicsko a közösségi oldalán azt üzente a kijevieknek, hogy a legnagyobb ellenség most a pánik, senki se veszítse el a fejét. Aki nem a kritikus infrastruktúrák fenntartásával foglalkozik, az ne hagyja el az otthonát, és egy bőröndbe készítse össze a legszükségesebb dolgait az okmányaival, arra az esetre, ha védett helyre kell menekülnie.