Nyitókép: MTI/AP/Szergej Gric

Ne keltsen senki pánikot – üzent a kárpátaljaiaknak a megyei tanács elnöke

Infostart
2022. február 24. 17:46
Hiszen Volodimir Csubirko szerint az ellenség épp ezt akarja.

A Kárpátaljai Megyei Tanács november végén választotta meg elnökének Volodimir Csubirkót. A szervezet vezetője a háború kitörésének hírére nyilatkozatot intézett a kárpátaljaiakhoz.

Arra figyelmeztet az elnök a Kárpáthír oldalán is megtalálható nyilatkozatban, hogy hadi állapotra ébredtek csütörtökön, higgadtnak kell maradniuk, támogatniuk kell a fegyveres erőket és a hatóságokat.

„A katonák, a rendfenntartó szervek és minden illetékes struktúra keményen dolgozik a kritikus infrastruktúra védelmén, a közrend fenntartásán, a diverziók és a háború egyéb megnyilvánulásainak leküzdése érdekében. Ezért nem kell sorokat kialakítani a benzinkutak, üzletek és bankautomaták előtt!

A helyzet a megyében kontrollált, a létfenntartás szempontjából fontos objektumok továbbra is a megszokott rendben működnek.

Külön felhívjuk a vállalkozókat és az üzletembereket, hogy ne spekuláljanak hadiállapotot illetően, és ne emeljék meg az alapvető szükségleti cikkek és termékek árát.”

Végül arra hívja fel a figyelmet, hogy mindenki ellenőrizze a hozzá eljutó információkat, ne keltsen senki pánikot, „hiszen pont ezekre számít az ellenség.”

„Imádkozzunk Ukrajnáért! Higgyünk hadseregünk erejében!” – zárul a nyilatkozat.