Nyitókép: vaticannews.va

Ferenc pápa kiszaladt Rómában egy hanglemezboltba, és megáldotta

Infostart
2022. január 12. 21:28
Kedd este váratlanul felbukkant egy közeli lemezkereskedésben, amelynek Buenos Aires-i érsekként gyakran volt a vásárlója.

A Szentatya kedden este elhagyta a Vatikánt, és 19 óra körül bement a Pantheon közelében egy hanglemezboltba, amelynek tulajdonosához régi barátság fűzi: a klasszikus zene rajongójaként még Buenos Aires-i érsekként gyakran járt náluk és vásárolt lemezeket – írja a magyarkurir.hu.

A Minerva utcában található Stereosound üzletben Ferenc pápa megáldotta a nemrég felújított helyiségeket, elbeszélgetett a tulajdonossal, a sógorával és lányával. Kifelé menet Javier Martínez-Brocal spanyol Vatikán-szakértő, a RomeReports főszerkesztője lefotózta és a Twitteren közzétette a képeket.

Az üzlet előtt kisebb tömeg gyűlt össze, az emberek a mobiljukkal igyekeztek megörökíteni, ahogy a pápa elhagyja a helyiséget. A pápa visszaszállt az 500-as Fiatba, és hazament.

Távozása után gyorsan bezárták az üzletet, csak annyit mondott a tulajdonos, hogy Ferenc pápa régi vásárlójuk volt Buenos Aires érsekeként, nagyon szép, emberséggel teli látogatás részesei voltak. Mintegy tíz percig volt náluk a pápa ezúttal.

Nem először hagyta el ily módon a Vatikánt a Szentatya. 2016-ban ortopéd cipőt vásárolt egy gyógyászati segédeszköz üzletben; egy évvel korábban pedig a rómaiak és a turisták nagy meglepetésére egy optikai szaküzletbe ugrott be, hogy kicseréltesse a szemüvegében a lencsét.