Nyitókép: Rich Fury/Getty Images for dcp

Átvállalná a norvég női strandkézilabda-válogatott büntetését Pink

Infostart
2021. július 26. 14:45
A norvég játékosok bikinialsó helyett olyan nadrágot viseltek, mint férfi társaik, ezért megbüntették őket a Strandkézilabda Európa-bajnokságon.

Több mint félmillió forintnak megfelelő összegre, pontosan 1500 euróra büntették a csapatot "helytelen öltözködés" miatt. Az eset sokakat felháborított, a BBC szerint az amerikai énekesnő, Pink is felfigyelt az esetre. A Twitteren a következőket írta az esetről: "Nagyon büszke vagyok a norvég női strandkézilabda-válogatottra, amiért tiltakoznak a mezükre vonatkozó szexista szabályok ellen. Jól teszitek, hölgyeim. Szívesen kifizetem helyettetek a bírságot. Csak így tovább" – írta.

A norvég kézilabdaszövetség múlt héten közzétett nyilatkozata szerint felkészült arra, hogy megfizesse a bírságot: Pink tweetjére Instagram-történettel reagáltak, melyben a következőket írták: "Wow! Köszönjük a támogatást!".

Az Európai Kézilabdaszövetség a Bulgáriával Spanyolországban vívott bronzmeccsen viselt ruházata miatt büntette meg a csapat tagjait, mivel

a nadrágok nem feleltek meg az előírtaknak.

Norvégia kulturális és sportminisztere, Abid Raja azonban teljesen nevetségesnek nevezte ezt.

Emma Steggles, a norvégok csapatkapitánya azt mondta: "rendkívül kényelmetlenül érezném magam, ha egy olyan sportot, amit szeretek, bikiniben kellene játszanom".

A büntetéssel szemben sokan emelték fel szavukat: a Bath-i Egyetem kézilabdaklubja szerint a bírságok teljesen felháborítóak, és megjegyezték, hogy a bikinire vonatkozó szabályok visszatarthatják a nőket a sportág gyakorlásától.