eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináját tartja kezében egy védőruhát viselő egészségügyi dolgozó egy iszlámábádi oltóközpontban 2021. február 3-án. Pakisztánban előző nap megkezdték a lakosság tömeges oltását, amelynek során először az egészségügyi dolgozókat, az idős embereket, majd a katonákat és a rendőröket oltják be. Február 1-jén 500 ezer kínai vakcina érkezett az országba.
Nyitókép: MTI/EPA/Szohail Sahzad

Bahreinben élesben próbálják ki az oltások keverését

A leginkább legveszélyeztetettek két Sinopharm-oltás után Pfizert is kérhetnek.

Bahreinben egy hónapja tombol a koronavírus-járvány újabb hulláma, az ezer alatti napi esetszám háromezer fölé is emelkedett, és a halottak száma is megsokszorozódott, egymillió emberre vetítve rosszabb az adat, mint Indiában. Most úgy döntöttek, a leginkább veszélyeztetett csoportoknak felajánlják a harmadik oltás lehetőségét, megerősítésként – írja a hvg.hu a The Wall Street Journal alapján.

Waleed Khalifa al Manea egészségügyi államtitkár elmondta, hogy az 50 év feletti, elhízott vagy krónikus betegségben szenvedő embereket ösztönzik arra, hogy a két Sinopharm-oltás után hat hónappal a Pfizer-BioNTech vakcinájával újabb oltást kérjenek. Az érintett csoportokba nem tartozó az oltási applikációban a kínai vakcinából is foglalhatnak megerősítő adagot.

Az államtitkár szerint ezzel együtt a Sinopharm oltása nagy fokú védelmet nyújt. A beoltottak több mint 60 százaléka a kínai vakcinát kapta.

A mostani járványhullámban 90 százalékban azok kerültek kórházba, akik nem kaptak oltást.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×