eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
Donald Trump republikánus párti amerikai elnök támogatóinak egy csoportja megostromolja az amerikai törvényhozás washingtoni épületét, a Capitoliumot 2021. január 6-án, amikor a kongresszus két háza összeült, hogy hivatalosan is véglegesítse a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i elnökválasztás eredményét.
Nyitókép: MTI/FR159526 AP/Jose Luis Magana

Egy második személy is bűnösnek vallotta magát a Capitolium ostromában

Egy floridai férfi - immár másodikként - ugyancsak bűnösnek vallotta magát az illetékes bíróság előtt a washingtoni törvényhozás épületének január 6-i megtámadásában szerdán.

Az illető elismerte, hogy január 6-án behatolt a szenátusba Donald Trump akkori elnök nevét viselő trikóban, és "Trump 2020" feliratú zászlót lengetve. Paul Allard Hodgkinst első fokon a hivatalos eljárás akadályozásával gyanúsítják. Kihallgatása az interneten keresztül zajlott le. Ha elítélik, akár 20 év börtönt is kaphat, de az illetékes bíró szerint 15-21 hónap közötti büntetés lenne méltányos.

A zavargással kapcsolatban eddig több mint 440 embert gyanúsítottak meg, és emeltek vádat ellenük Trump hívei közül, akik meg akarták akadályozni, hogy kongresszus megerősítse Joe Biden elnökválasztási győzelmét.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×