Nyitókép: pixabay

Fapadossal repülhetünk Amerikába

Infostart
2021. március 16. 08:56
A tervek szerint még az idén és Boeing 787-esekkel. Az ezzel foglalkozó céget az épp csődeljárással küszködő Norwegian volt vezérigazgatója indította.

Előző légitársasága, a Norwegian épp csődvédelemben küszködik, de Bjorn Kjos volt vezérigazgató újra megpróbálkozik egy hosszútávú, diszkont utakat kínáló cég alapításával – írja airportal.hu a Reuters alapján.

Az új cég neve Norse Atlantic Airways és 15 százalékban Bjorn Kjos kezében van, partnere, társalapítója és többségi tulajdonosa Bjorn Tore Larsen, az OSM Aviation toborzó cég tulajdonosa.

A légitársaság a tervek szerint

Londonból, Párizsból és Oslóból Boeing 787-esekkel repülne New Yorkba, Los Angelesbe és Miamiba,

az első járatok még az idén elindulhatnak.

Áprilisban már megkezdődhet a kereskedelem a cég részvényeivel az oslói tőzsdén.

Az eddig felvázolt útvonalhálózat semmiben nem különbözik attól, mint amit a Norwegiannel repültek, és nem titkoltan éppen az a szándékuk, hogy a légicég által hagyott piaci rést újra betöltsék.

A lap arra figyelmeztet, hogy a Norwegian anyagi helyzete elsősorban attól roppant meg, hogy Bjorn Kjos vezetése alatt hatalmas, később fenntarthatatlannak bizonyuló bővítést hajtottak végre, és ennek költségeit a cég nem tudta megfelelő bevételekkel fedezni. A koronavírus-járvány így rendkívül legyengült állapotban találta a társaságot, amely most csődvédelem alatt igyekszik rendezni sorait, és elindítani megmaradt Boeing 737-esekkel az európai járatokat.