Nyitókép: Facundo Arrizabalaga

Koncert növényeknek, egyenlőség a fürdőkádban - 2020 eseményei a társasági életben

Infostart
2021. január 1. 20:40
Bizarr, meglepő, fordulatos év volt a 2020-as, és bizony ennek megfelelő események nemcsak a koronavírus kapcsán fordultak elő benne. Lássuk, mi mindenre kaphattuk fel a fejünket idén.

Furcsa volt a tavalyi év, furcsa pillanatokban is bővelkedve. A CNN ezekből gyűjtött össze egy csokornyit: kultúrához lazán vagy szorosabban köthető események sorozata a lista, amelynek "szereplői" egy kulturális lehetőségekben szűkölködő évben fenn tudták tartani az emberek figyelmét.

Megxit

A tényleges brexittel végződik, de januárban Harry herceg és Meghan Markle brit királyi családból való "kilépésével", azaz más néven a Megxittel kezdődött 2020. Igen, ez is 2020-ban történt, bármilyen messzinek is tűnik. Az ifjabb angol herceg azóta Amerikában él feleségével és kisfiukkal, mostanában leginkább attól volt hangos a sajtó, hogy a Netflixszel kötöttek szerződést, miközben a streamszolgáltatón fut A korona című fikciós sorozat, amely a királyi család tagjainak történetét dolgozza fel, nem mindig a legjobb fényt vetve rájuk.

Kína digitális divathete

A távol-keleti ország márciusban a koronavírus-helyzetre reagálva teljes egészében digitális formában rendezte meg divathetét. A bemutatók közben valós időben vásárolhattak a nézők, de kérdéseiket is feltehették a tervezőknek. Az avatármodellekkel és QR-kódos megoldásokkal debütáló divatesemény teli volt innovatív ötletekkel.

Madonna kinyilatkoztat

Egy bizarr Instagram-videóban zongoraszó mellett, egy tejjel teli, rózsaszirmokkal meghintett kádból tudhattuk meg a pop királynőjétől, hogy a koronavírus az egyenlőség nagy elhozója, és az a rossz benne, ami a jó is.

Műalkotások otthonunkban

A múzeumok nagyrészt zárva töltötték az évet, de a Getty Múzeumnak erre is lett egy frappáns reakciója. Arra kérte fel követőit, hogy ismert műalkotásokat alkossanak újra otthonaikban, az általuk elérhető eszközökkel. Fent látható, hogy a végeredmény sokszor volt igazán szórakoztató.

Kvartett a növényeknek

A barcelonai Gran Teatre de Liceu színpadáról egy vonósnégyes

kétezer növénynek adott koncertet

a lezárások idején, ezzel is demonstrálva a kultúra fontosságát ezekben a hónapokban.

A korona elmosta a valóság határát

A feljebb már említett Netflix-sorozat, A korona negyedik évada kényes témához, Károly herceg és Lady Diana kapcsolatához érkezett el: a valóságon alapuló, ám mégis fiktív történettel kapcsolatosan felmerült, hogy a Netflix jelenítse meg minden epizód elején a tényt, mely szerint nem dokumentumsorozatról van szó, ám ez nem történt meg.

Kim Kardashian és a normalitás

Kanye West felesége negyvenedik születésnapját ünnepelte, amelyhez a pandémiás évben azt tartotta a legjobb megoldásnak, hogy bérel egy privát szigetet, ahova elutaztatja belső körének tagjait, majd úgy buliznak, mintha a koronavírus nem is létezne.

Utah állam, 2020. november 25. A Utahi Közbiztonsági Hivatal által közreadott, 2020. november 18-án készült kép egy 3,6 méter magas rejtélyes monolit fémobjektumról vörös sziklák között a sivatagban Utah állam délkeleti részén. A fémtömböt vadjuhokat számoló vadőrök látták meg egy helikopterről. Eddig senki sem jelentkezett, hogy ő állította volna fel a jelzés nélküli fémtömböt a sivatagban. MTI/AP/Utahi Közbiztonsági Hivatal

Monolitok sora

A utah-i sivatagban feltűnt, fényes oszlopot további oszlopok sora követte Romániától Ausztrálián át egészen Újpalotáig.