Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Donald Trump és felesége karanténba vonult

Infostart / MTI
2020. október 2. 06:27
Donald Trump egyik közeli tanácsadójának, Hope Hicksnek pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért az amerikai elnök és felesége karanténba vonult - jelentette a sajtó helyi idő szerint csütörtök éjszaka.

Hicks együtt utazott Trumppal az elnöki különgépen a keddi elnökjelölti vitára Clevelandba, majd szerdán egy kampánygyűlésre Minnesotába.

"Hope Hicksnek, aki megállás nélkül és nagyon keményen dolgozott, pozitív lett a vírustesztje. Borzalmas! A first ladyvel várjuk teszteredményeinket. Addig is megkezdjük a karanténfolyamatot!" - írta Trump a Twitteren. Az elnök előzőleg elmondta, hogy ő és felesége is sok időt tölt a korábban a Fehér Ház kommunikációs igazgatójaként dolgozó Hicksszel.

Frissítés: megérkezett az elnök és felesége teszteredménye, mindketten elkapták a vírust. Az elnök erről egy Twitter-bejegyzésben is beszámolt, azt írva, hogy együtt túl lesznek ezen.

Felesége annyit tett hozzá szintén a Twitteren, hogy a pozitív teszt ellenére egyelőre jól vannak és a soron következő teendőit elhalasztja.