Nyitókép: Pixabay.com

Óriási baklövés a Canonnál – a felhasználók itták meg a levét

Infostart
2020. augusztus 18. 05:40
Több napra leállt a japán multi felhőtárhelye, az újraindulás pedig után szörnyű dologgal szembesültek a felhasználók.

A Canon jó ideje az egyik meghatározó szereplője a professzionális digitális képalkotási piacnak, emellett pedig igyekszik haladni a korral szolgáltatások terén is, így egy ideje az ügyfeleknek felkínálja az image.canon névre hallgató felhőtárhelyet – írja a PC World.

Erre sokaknak pont azért van szüksége, mert a profi gépekkel nagyfelbontású, veszteségmentes képeket készítenek, ami valóban helyigényes dolog.

Azonban minap a hírek arról szóltak, hogy egy szoftverfrissítés alkalmával előállt hiba miatt több napra teljesen elérhetetlenné vált a tárhely, majd amikor mégis újraindult, kiderült,

az ügyfelek ott tárolt fájljai gyakorlatilag teljesen és visszahozhatatlanul eltűntek.

A hiba a teljes ügyfélbázist érinti, minden június 16. előtt feltöltött fotóra és videóra keresztet lehet vetni, mindössze az elmúlt két hónap termését tudták egy biztonsági mentésből visszahozni.

Arról nincs információ, hogy a cég bármilyen formában kártalanítja-e azokat, akiknek így fontos munkája, szellemi tulajdona, érzelmi vagy konkrét értékei vesztek oda. Egyelőre hivatalos közleményben elnézést kér a vállalat a történtek miatt, de valószínű, hogy többen ennél komolyabb lépéseket várnak.