eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Elfogták a Fekete-erdőben bujkáló férfit, aki lefegyverzett négy rendőrt

Az akcióban lapértesülések szerint egy ember megsebesült. A fegyverek iránt erősen vonzódó férfit hat napig keresték.

Az offenburgi rendőrkapitányság péntek esti tájékoztatóján elmondták, hogy a férfit egy különleges bevetési egység fogta el a Baden-Württemberg tartományi Oppenau térségében egy bozótos vidéken. Két szemtanú bejelentése alapján találták meg. Már várta a rendőröket, a földön ült, előtte a zsákmányolt négy szolgálati fegyverrel, az ölében íjjal. Volt nála egy ötödik lőfegyver is. Elfogása közben könnyebben megsebesült, és könnyebb sebesülést szenvedett egy rendőr is.

A rendőrségi közleményekben Yves Etienne Rausch néven azonosított német állampolgárt hat napig keresték. Több száz rendőrt, hőkamerával is felszerelt helikoptereket és nyomkövető kutyákat is bevetettek. A művelet irányítói éppen stratégiát váltottak, amikor sikerült kézre keríteni. Pénteken felhívást tettek közzé, kérve Yves Etienne Rausch-t, hogy jöjjön elő és adja fel magát. Még tartott a felhívást ismertető sajtótájékoztató, amikor befutottak a hollétéről szóló értesülések.

A hatóságok a fegyverek iránt erősen vonzódó és a vadonban magát jól kiismerő, tapasztalt természetjáróként jellemezték a bejelentett lakóhellyel nem rendelkező, büntetett előéletű férfit. A 31 éves munkanélküli asztalos eddig három évet és hat hónapot töltött börtönben, ezt a büntetést azért kapta, mert életveszélyesen megsebesített egy embert egy számszeríjjal. Legutóbb tavaly ítélték el, engedély nélküli fegyvertartás miatt pénzbüntetést kellett fizetnie.

A többi között antiszemita uszítás miatt is elítélt Yves Etienne Rausch Oppenauban nőtt fel, az idejét az emberek társasága helyett a hegyekben töltő különcként tartották számon a kisvárosban. Vasárnap ismét összetűzésbe került rendőrökkel, akik egy terepszínű ruhát viselő és íjjal felfegyverzett ismeretlenről szóló bejelentésre kerestek fel egy erdei házat. A férfi az ellenőrzés kezdetén együttműködő volt, majd hirtelen lőfegyvert fogott a rendőrökre, és felszólította őket, hogy helyezzék a földre szolgálati fegyverüket, és lépjenek hátra. Végül a zsákmányolt fegyverekkel eltűnt a francia határtól nem messze fekvő erdő sűrűjében. Azóta keresték.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×