eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Védőmaszkos férfi megy sintó szentélykapuk, eredeti nevén torii-k között a kiotói Fusimi Inari-nagyszentélyben 2020. május 13-án. Abe Sindzó japán kormányfő május 31-ig hosszabbította meg a járvány miatt kihirdetett szükségállapotot a szigetországban.
Nyitókép: MTI/EPA/Kurokava Dai

Ijesztő fordulatot vett a koronavírus Japánban

Egyre több a koronavírus-fertőzött a fiatalabb korosztályokban Tokióban, ahol immár ötödik egymást követő napja száz fölött van a napi új, bizonyított esetek száma.

Hétfőre 102 újabb fertőzöttet jegyeztek fel, és közülük 72-en húszas és harmincas éveikben járnak, azaz csupán 30 százalék az idősebbek aránya. Harmincöt fertőzött nagy valószínűséggel a város központjának éjszakai szórakozóhelyein kapta el a vírust, 42 esetében viszont nem tudni, hogy hol, kitől.

A 14 milliós lélekszámú Tokió kormányzata felszólította a lakosságot arra, hogy legyen különösen óvatos a belvárosban, és tartózkodjon a szükségtelen közlekedéstől. A japán fővárosban hétfő esti adat szerint eddig 6867-en fertőződtek meg bizonyítottan koronavírustól, a legtöbben Japán 47 prefektúrája közül. A szigetország fertőzöttjeinek nagyjából a harmada tokiói.

Ami Japán egészét illeti, az egészségügyi minisztérium - ugyancsak hétfő este közzétett - adatai szerint négy híján húszezerre nőtt a fertőzöttek száma, a ragály miatt eddig 991-en haltak meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×