eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak egy tornateremben kialakított ideiglenes kórházban a brazíliai Santo Andréban 2020. június 9-én. Az Egyesült Államok után Brazíliában diagnosztizálták a legtöbb koronavírussal fertőzött személyt.
Nyitókép: MTI/AP/Andre Penner

Koronavírus - Tragikus rekordokat hozott a hétvége

Átlépte a félmilliót a járvány halálos áldozatainak száma világszerte. Az igazolt fertőzöttek száma globálisan meghaladta a 10 milliót.

A naponta regisztrált új esetek száma ugyan csökkent az utóbbi hetekben, több országban, például az Egyesült Államokban, Indiában és Brazíliában is új, tragikus rekordok születtek.

Az Egyesült Államokban szombatról vasárnapra 288 ember vesztette életét a Covid-19 nevű betegség szövődményeiben - közölte a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház.

Brazíliában helyi idő szerint vasárnap este azt jelentette be az egészségügyi minisztérium, hogy az utóbbi 24 órában 30 476 igazolt új fertőzöttet és 552 halálos áldozatot regisztráltak, ami rekordnak számít.

Júniusban átlagosan naponta 4700 ember halt bele a betegségbe világszerte, ami óránként 196-ot jelent. A halálos áldozatok mintegy negyedéről (125 768) az Egyesült Államokból érkezett jelentés. Az első bizonyított koronavírusos halálesetet január 9-én regisztrálták a kínai Vuhanban.

Havonta átlagosan 78 ezer emberéletet követelt a vírus, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az AIDS esetében ez a szám 64 ezer, a malária esetében pedig 36 ezer. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma és a számontartás kritériumai is eltérőek a különböző országokban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Számos ország közelmúltbeli esete azt mutatja, hogy a feldolgozóipari foglalkoztatás növelése ahhoz hasonló, mint amikor egy gyorsan távolodó célpontot üldöznénk. Az automatizálás és a képzettséget igénylő technológiák jelentősen valószínűtlenné tették, hogy a feldolgozóipar olyan munkaerő-felszívó hatással bírjon, mint amilyennel egykor rendelkezett. Ez azt jelenti, hogy a jövő „jó munkahelyeit” a szolgáltatóiparban kell megteremteni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×