eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Mentőalakulatok tagjai a Karacsiban történt repülőgép-baleset helyszínén 2020. május 22-én, miután nem sokkal a landolás előtt lakónegyedre zuhant egy utasszállító repülőgép. A pakisztáni légitársaság A320 típusú gépének a fedélzetén hétfős legénység, valamint 99 utas tartózkodott a szerencsétlenség idején, senki nem élte túl a balesetet.
Nyitókép: MTI/EPA/Sahzaib Akber

Videóra vette egy másik gép utasa a pakisztáni repülőgép-balesetet

Közben kiderült, hogy legalább egy ember túlélte a Karacsi mellett történt tragédiát a pakisztáni hatóságok bejelentése szerint, noha a város polgármestere korábban azt mondta, mindenki meghalt a gép fedélzetén.

Egyelőre megoszlanak az értesülések a túlélők számáról. A Reuters hírügynökség pakisztáni kormányzati forrásokra hivatkozva egy túlélőről adott hírt, aki Szind tartomány államminisztere, Murád Ali Sah szerint a Pandzsábi Bank (Bank of Punjab) elnöke, és jelenleg kórházban ápolják.

Az AP és a dpa hírügynökség a polgári repülési hatóság bejelentésére hivatkozva két túlélőről tesz említést. Az AP egy helyi televíziós csatornát is megemlít, amely szerint a szerencsétlenséget három, az első sorban ülő utas élte túl.

Szumejr Ali Nizámi, a pakisztáni légitársaság egyik munkatársa nem zárta ki, hogy további túlélőkre bukkannak.

Egy mentőcsoport azt közölte, hogy

már több mint 40 holttestet találtak, a mentési munkálatok jelenleg is folynak.

A szerencsétlenség után nem sokkal a helyszínre érkezett a hadsereg több alakulata és a tűzoltóság is.
A pakisztáni légitársaság A320 típusú, Lahorból Karacsiba tartó utasszállító repülőgépe pénteken, nem sokkal landolás előtt zuhant rá a karacsi Dzsinnah nemzetközi repülőtér mellett lévő lakónegyedre, ahol tűz ütött ki. Egyelőre nem tudni, hogy a sűrűn lakott területen vannak-e áldozatai a balesetnek, több ház súlyosan megrongálódott.

Noha korábban azt közölték, hogy a gépen összesen 106 ember volt, a pakisztáni légügyi hatóság bejelentése szerint 98 utas és hétfős legénység volt a fedélzeten.

A téves információt Abdusz-Szattár Hokar, a pakisztáni polgári repülési ügynökség (PCAA) szóvivője a baleset nyomán kialakult káosszal magyarázta.

A szerencsétlenség után nem sokkal Karacsi polgármestere közölte, hogy a gép fedélzetén mindenki meghalt. A pakisztáni légitársaság szóvivője, Abdullah Hán a CNN hírtelevíziónak azt mondta, hogy a baleset előtt a pilóta - miután megkapta a leszállási engedélyt - vészjelzéseket adott le. A PCAA egyik magas rangú tisztségviselője a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy egyelőre nem tudják biztosan, mi okozta a szerencsétlenséget, de elképzelhetőnek tartotta, hogy a repülőgép futóművei nem nyíltak ki.

Pakisztán március közepén, a koronavírus-járvány terjedését lassítandó leállította a légi forgalmat. A belföldi járatokat ezen a héten, nem sokkal a ramadán böjti hónap végét jelző többnapos ünnep előtt indította újra, egyebek között azért, hogy az egymástól sokszor messze élő családtagok ezekben a napokban együtt lehessenek.

Közbe megjelent az egyik közösségi oldalon egy videó, amit egy másik, felszálló repülőgép utasa készített. A felvételen nagy por és füst látszik a becsapódás utáni pillanatokban.

Imran Hán pakisztáni miniszterelnök a Twitter közösségi oldalon részvétét fejezte ki a halálos áldozatok családtagjainak, és hozzátette, hogy vizsgálatot rendelt el.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×