eur:
394.15
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Lovas rendőr járőrözik az Old Bond Streeten Londonban 2020. március 24-én. Boris Johnson brit miniszterelnök előző nap elrendelte, hogy Nagy-Britanniában a lakosság mostantól csak az alapvető szükségleti cikkek, főleg élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésekor léphet az utcára az új koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Sajtóértesülések szerint a rendezvényközpontban járványkórházat alakítanak ki.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Negyedmillió önkéntest toboroz a brit kormány

Londonban új, átmeneti járványkórház nyílik.

Matt Hancock a Downing Streeten tartott sajtóértekezletén elmondta: az előző 24 órában 87-tel 422-re emelkedett a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 megbetegedés halálos áldozatainak száma Nagy-Britanniában.

Ez a legnagyobb napi emelkedés a hivatalos adatok közlésének kezdete óta.

A szűrővizsgálatokon keddig összesen 8077 fertőzöttet azonosítottak. Az újonnan kiszűrt fertőzések száma egy nap alatt 1427-tel nőtt.

A brit kormány 250 ezer önkéntest kíván bevonni a járvány megfékezését célzó tevékenységbe. Az ő feladataik közé tartozik bevásárlások intézése, gyógyszerek szállítása és a 70 éven felüli kiemelten védett emberek segítése, akiknek a kormány előírása alapján következő 12 hétben nem szabad elhagyniuk otthonaikat.

Az egészségügyi miniszter közölte: rendkívül sikeres az múlt heti felhívás, amelyben a kormány kérte, hogy a nyugdíjas, vagy az állami egészségügyi szolgálattól (NHS) kilépett orvosok és szakképzett ápolók térjenek vissza az NHS kötelékébe és kapcsolódjanak be a járvány elleni küzdelembe. A jövő héttől pedig 5500, tanulmányainak utolsó évében járó orvostanhallgató és csaknem 12 ezer végzős szakápoló kapcsolódik be közvetlenül a koronavírus-fertőzött páciensek ellátásába.

Mindemellett a kormány a hatalmas kelet-londoni ExCel rendezvénycsarnokban a jövő héten négyezer személyes átmeneti kórházat is berendez a koronavírus-fertőzöttek kezelésére. A kórház kialakításához a kormány a hadsereg segítségét is igénybe veszi.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×