Nyitókép: twitter

Elképesztő jégeső csapott le az ausztrál fővárosra - fotók

Infostart
2020. január 20. 08:11
Ripityára törte az autókat a golflabda nagyságú jég.

Ha nem lett volna elég a hónapokig pusztító bozóttűz, majd a pár napja hirtelen lezúduló eső okozta árvíz, most ismét megmutatta kegyetlenebbik arcát a természet. Brutális jégeső csapott le a kontinensnyi ország fővárosára, a megdöbbentő fotókat a Met Hír tette közzé közösségi oldalán.

A twittert is pillanatok alatt elárasztották az újabb szélsőséges időjárási jelenségről készült fotók és videók.

Viharok és jégeső volt Új-Dél-Wales, Queensland és Victoria állam több részén is (ez az a három állam, amelyet leginkább sújtott a bozóttűz az elmúlt hónapokban), a hirtelen lezúdult eső villámáradásokat okozott bizonyos helyeken. Az ország fővárosában, Canberrában 15 percig tartott a jégeső.

Melbourne-ben vasárnap este golflabdanagyságú jégdarabok hullottak, tönkretéve gépkocsikat és megrongálva háztetőket. Több mint 1500-szor hívták a katasztrófaelhárítókat az emberek. Új-Dél-Walesben homokvihar is volt vasárnap, a szél erőssége Dubbo városban elérte a 100 kilométert óránként az ausztrál meteorológiai intézet közlése szerint.

A szórványos csapadék ellenére még mindig 68 helyen ég a tűz Új-Dél-Walesben és 27 helyen Victoriában.

Szeptember óta az országban több mint 12 millió hektárt emésztettek fel a lángok, 29 ember meghalt, és egymillió állat elpusztult.