eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Újabb lehetőség a fiataloknak, hogy beutazhassák Európát

Megnyílt az ingyenes InterRail-bérletprogram legújabb pályázati fordulója, amelynek keretében több ezer európai, köztük több száz magyar fiatal juthat ismét ingyenes európai vonatbérlethez és utazhatja be vele az uniós tagállamokat.

A mostani pályázati fordulóban a jelentkezéseket november 28-án délig lehet beadni egy rövid kvíz kitöltése után az uniós program honlapján - közölte Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő.

A nyertesek legfeljebb egy hónapos ingyenbérletet kaphatnak, az utazásokra jövő április és október között lesz lehetőség. Ebben a fordulóban azok jelentkezhetnek, akik 2001. január 1. és 2001. december 31. között születtek, e két dátumot is beleértve - közölte.

Az elmúlt években háromszázezer fiatal jelentkezett a programra, közülük ötvenezren tudtak élni az ingyenes vonatbérlet nyújtotta utazással. A Magyarországon elérhető bérletekre közel tízszeres volt a túljelentkezés.

Az ingyenes InterRail-bérletprogram alapötlete két német fiataltól származik, akik néhány éve arra tettek javaslatot, hogy az Európai Unió lepjen meg minden európai fiatalt egy ingyenes vonatbérlettel a 18. születésnapján. Az aktivisták javaslatát Ujhelyi István karolta fel. A végül DiscoverEU néven megvalósuló program nemrég európai nívódíjat nyert.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×